koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
HipLok fietssloten
Evenementen | 08-10-2014 | Martijn
Wie maakt de ultieme High Tea?

Nederland is dit jaar voor de tweede keer het decor van de Dilmah Real High Tea Challenge. Vorig jaar behaalde het Amstel Hotel de overwinning en verzekerde zich hiermee van een plek in de finale. Het Sri Lankaanse theemerk Dilmah organiseert sinds 2007 een wereldwijde gastronomische theecompetitie van hoog niveau. De Nederlandse teams strijden tegen elkaar op maandag 13 oktober in het Miele Inspirience Centre te Vianen.

Zoektocht naar de ultieme high tea

De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van – en een zoektocht naar – de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).

Deelnemers

Deelnemers van de Nederlandse editie zijn: NH Grand Hotel Krasnapolsky, Bar Restaurant Mystique, Double Tree Amsterdam, Grand Hotel Karel V en Restaurant Vermeer (Barbizon Palace). De teams bestaan uit een culinaire Chef en een Food & Beverage medewerker.

Jury

De presentatie van de dag is in handen van patissier Hidde de Brabander. De 3-koppige jury bestaat uit de heren Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel. De jury let niet alleen op de presentatie van de High Tea, maar beoordeelt ook algemene kennis van thee, de invloed van terroir, de smaak van verschillende theesoorten, het zetten van de perfecte kop thee en het gebruik van duurzame en lokale ingrediënten.

Rondreis Sri Lanka

Het winnende team zal een zevendaagse rondreis door Sri Lanka maken, waar ze de plantages bezoeken en de Dilmah familie ontmoeten. Bovendien zullen zij in mei 2015 opnieuw naar Sri Lanka reizen om deel the nemen aan de Global Real High Tea Challenge. Het winnende recept zal worden opgenomen in het Dilmah High Tea receptenboek. Bekijkhier de video van de Challenge van vorig jaar.

Bron: Hospitality-Management.nl

Bezoek de website >

Bezoek de website >


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Kaldi
Mokken Fabriek
Koffiecentrale.nl
Koffiebekers bedrukken
Obatala Coffee
Maison Blanche Dael
Urbanridez.com
Sponsor Koffiegek
Simon Levelt b.v.
Fleur de Café
Koffie t Molentje
WelkeGeraniums?
Offerte.nl