koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Dutch Cold, Cold Brew Coffee
Overige | 30-11-2015 | Martijn
Partner: Simon Lévelt

Al 200 jaar vormen thee en koffie onze passie. Logisch dus, dat ons vakmanschap ongeëvenaard is. Al 6 generaties lang wordt het ambacht van koffiebrander en theehandelaar van vader op zoon en dochter overgedragen. Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. We hebben meer dan 40 vestigingen in Nederland en België. Kom eens langs, ontdek de smaken en deel de passie!

Iedere thee is afkomstig van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. Het land van herkomst, de ligging van de theetuinen, de manier van plukken, het klimaat en het plukseizoen hebben allemaal invloed op de smaak. De manier waarop de thee wordt verwerkt bepaalt uiteindelijk de theesoort (zoals witte thee, groene thee of zwarte thee).

Met name China, India, Afrika en Ceylon zijn grote spelers op het gebied van theeproductie. Maar Simon Lévelt haalt haar theeën ook uit minder bekende theelanden, zoals Korea. Bekendheid zegt overigens niets over de smaak. Uit Korea komen prachtige theeën. De Jangwon Groen is hier een goed voorbeeld van. Een biologische groene thee, zacht, romig met een klein bittertje van andijvie en een hint van kastanje.

In tegenstelling tot koffie, wordt thee al grotendeels in het land van oorsprong verwerkt en als gereed product verscheept. De thee kan nog een extra bewerking ondergaan in onze theepakkerij, zoals melangeren en aromatiseren. Melanges leveren niet alleen nieuwe smaken en soorten, het grote voordeel van een melange is de constante kwaliteit. Thee wordt gearomatiseerd door het toevoegen van bijvoorbeeld een aroma, kruiden, bloemen en specerijen. Veruit de bekendste gearomatiseerde thee is Earl Grey.

Of je nu fan bent van losse thee of de voorkeur geeft aan het gemak van theezakjes, met meer dan 200 theesoorten ben je bij Simon Lévelt aan het juiste adres. Naast een ruime keuze aan biologische thee hebben we ook theïnevrije thee in ons assortiment. Op deze manier kun je op ieder moment van de dag van een heerlijke kop thee genieten!

Benieuwd geworden? Loop eens binnen in één van onze vestigingen of neem een kijkje op onze website: www.simonlevelt.nl


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Kaldi
Simon Levelt b.v.
Koffiecentrale.nl
Mokken Fabriek
Offerte.nl
Koffiebekers bedrukken
Koffie t Molentje
Urbanridez.com
Sponsor Koffiegek
WelkeGeraniums?
Maison Blanche Dael
Fleur de Café
Obatala Coffee