koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Accessoires | 29-05-2017 | Martijn
Succesvol zijn met een theezaak (advertorial)

Wil je jouw eigen koffiezaak beginnen of begrijpen hoe je dit succesvol runt? In dit artikel worden de geheimen en bedreigingen voor een succesvolle koffiezaak benoemd.

Waarom falen veel koffiezaken? Wanneer je zelf een koffiezaak wilt beginnen is dit een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. We hebben het niet in het bijzonder over koffiezaken die failliet gaan, we hebben het over de zaken waarbij het potentieel niet maximaal benut wordt. De grootste reden waarom er veel koffiezaken falen is naar mijn idee de reden waarom ze worden opgestart. Veel eigenaren zien een romantisch beeld voor zich en vergeten dat het verkopen van koffie tegelijk ook keiharde business is. En zeg nou zelf! Wanneer je een koffiezaak start wil je iets van jouw investering terugzien. Zeker wanneer je jouw hele ziel en zaligheid inzet en zeker ook als je er zelf als barista werkt.

Waarom zijn veel koffiezaken niet succesvol? De volgende redenen spelen een belangrijke rol:

  • Veel koffiezaken investeren veel in de keuken en een duur koffiezetapparaat en te weinig aan de ervaring van het koffie drinken. Deze ervaring zit hem in belangrijke zaken als coffee to go bekers in eigen branding (deze kun je bijvoorbeeld bij Goedkopekoffiebekers.nl bestellen) en de manier waarop je jouw huisstijl hebt ontwikkeld. Vergeet daarnaast niet te denken aan de manier waarop jouw barista’s gekleed zijn, welke muziek er speelt en hoe jouw zaak is ingericht! Dit soort zaken dragen veel meer bij dan dure keukenapparatuur. Tegelijk moet je dit echter niet overdrijven. In het eind van dit artikel lees je daar meer over.
  • Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd om aan de regels te voldoen en een vergunning te verkrijgen. Kijk uit met het inhuren van dure adviseurs of advocaten, vaak kun je van alles zelf organiseren. Veel ondernemers lopen leeg op dit soort zaken en schieten er niet altijd iets mee op.
  • Omdat er dagelijks honderden tot duizenden transacties benodigd zijn is het belangrijk om voor een ergonomisch design in de keuken en bij de kassa te kiezen. Op deze manier kan er zo effectief en efficiënt mogelijk gewerkt worden.
  • Sommige koffiezaken vergeten om naast koffie ook muffins, croissantjes en andere extra’s aan te bieden. Wanneer je dit niet doet kan dit al snel enkele tientallen procenten omzet schelen.
  • Omdat de marges relatief groot zijn is het bij een koffiezaak niet nodig om te bezuinigen op het formaat van een portie. Wanneer je te gierig bent nemen jouw klanten je dat niet in dank af.
  • De laatste reden is misschien wel één van de belangrijkste: besteed aandacht aan het vinden van de juiste locatie. Voor het verkopen van honderden tot duizenden kopjes koffie per dag heb je een uitstekende locatie nodig. Besteed aandacht aan het vinden van de juiste locatie en betaal niet voor een locatie die de huur niet waard is (meet desnoods hoeveel mensen er per uur langs een bepaald pand lopen).

Succesvol zijn met een koffiezaak
Om succesvol te zijn met een koffiezaak is het prettig wanneer je veel coffee to go klanten ontvangt. Doordat coffee to go bekers steeds vaker in Nederland worden gebruikt raakt men er steeds meer aan gewend. Vooral in de grote steden! Om jouw klanten te stimuleren om terug te komen is het raadzaam om te werken met een stempelkaart waarmee ze voor gratis koffie sparen (zoals Starbucks dat ook doet). Op deze manier kun je klanten binden en is de kans groter dat ze terugkomen.

Tot slot! Besteed niet teveel aandacht aan Wi-Fi, comfortabele stoelen en een verwarmingsinstallatie of airconditioning. Wanneer er weinig geconsumeerd wordt en iemand lang in jouw koffiezaak verblijft zal dit immers weinig tot niets aan extra omzet opleveren. Je balanceert op het randje van klanten die zich comfortabel voelen en klanten die niet te lang blijven. Zeker wanneer je veel klanten trekt is het belangrijk dat de in- en uitgaande stroming in balans blijft.


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Mokken Fabriek
Offerte.nl
Kaldi
Koffie t Molentje
Sponsor Koffiegek
Koffiebekers bedrukken
Maison Blanche Dael
Fleur de Café
Urbanridez.com
WelkeGeraniums?
Obatala Coffee
Koffiecentrale.nl
Simon Levelt b.v.