koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Dutch Cold, Cold Brew Coffee
Thee | 14-03-2019 | Martijn
Hoe bewaar je losse thee het beste?

Losse thee is een product dat niet snel bederft en zelfs jaren lang goed blijft. Dit is waar voor zwarte, groene, rooibos- of kruidenthee. Zeker wanneer u de thee op de juiste manier bewaart. Daarom geven wij u graag een aantal praktische tips, hoe en waarom u de thee het beste kunt bewaren. De belangrijkste tip: bewaar losse thee in een theeblik. We leggen graag uit waarom.

Waardoor wordt de smaak van thee beïnvloed?
Er zijn vijf elementen die de smaak en houdbaarheid van thee beïnvloeden. Dit zijn licht, warmte, vocht, geur en lucht.

  • Licht en UV zorgen ervoor dat de smaak en het aroma van thee volledig vervagen. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij je zeker weet dat je het in een donkere kast bewaard.
  • Warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom uw thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht is een echte boosdoener. Thee is zo lang houdbaar omdat het droog is. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur wordt snel door thee overgenomen. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk Jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht en de aanraking hiermee verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd weer goed op na gebruik.

Losse thee: Bewaartips voor langere houdbaarheid
Om de vijf elementen niet in aanraking te laten komen met uw heerlijke thee, kunt u de thee het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik  die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Theeblikken ideaal voor het bewaren van thee
Losse verse thee blijft heel lang goed wanneer u het luchtdicht en donker bewaart. Een goed afsluitbaar theeblik is hier het meest geschikt voor. Fleur de Cafe verkoopt theeblikken in alle soorten en maten. Als u een geschikt theeblikje bestelt, kunt u uw smaken doorgeven, wij kunnen een bijpassende naamstickertje meeleveren.

Houdbaarheidsdatum van thee
Thee valt onder de voedingsmiddelen die niet zo snel bederven omdat thee een droog product is. Deze producten krijgen als houdbaarheidsdatum THT. THT betekent, ten minste houdbaar tot. Dat wil zeggen dat het product minimaal tot de vermelde datum houdbaar is. Bij veel producten is het verstandig om je aan de uiterste houdbaarheidsdatum te houden. Bij thee is na het verstrijken van de THT vaak alleen de smaak en geur minder geworden, maar de thee nog zonder gevaar voor uw gezondheid gebruiken worden.


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Fleur de Café
Urbanridez.com
Koffie t Molentje
Kaldi
Maison Blanche Dael
Sponsor Koffiegek
Offerte.nl
Obatala Coffee
Mokken Fabriek
Koffiebekers bedrukken
WelkeGeraniums?
Simon Levelt b.v.
Koffiecentrale.nl