Overige

Lekker thee leuten in je serre met schuifpui

21 dec , 2022  

Heb jij je woning ook uitgebreid met een aanbouw? Of ben je van plan om de voorzijde van je huis te upgraden met een moderne voordeur? En anders een mooie serre die aansluit op je ruime achtertuin en waar je geniet van het uitzicht. Misschien gebruik je de aanbouw wel als theehuisje, een plek waar je samen met iemand anders kunt filosoferen over het leven en alles wat daar mee te maken heeft. Onder het genot van een lekker bakje thee natuurlijk! Als het lekker warm is buiten doe je natuurlijk de schuifpui open om wat frisse en koele lucht naar binnen te laten. Andersom ben je blij als je in de winter de schuifpui dicht kunt doen om de warmte binnen te houden. Maar wat als je schuifpui niet meer dicht wil?

Veelvoorkomende defecten bij een schuifpui

Hoe goed je schuifpui sluit en opent bepaalt je woongenot in je serre. Het ingenieuze systeem zorgt voor de verbinding tussen binnen en buiten. En er kan nogal eens wat mis gaan. Lock Secure noemt een aantal veelvoorkomende problemen:

  • Het moeilijk op slot gaan van de schuifpui;
  • Hij gaat gewoon niet meer dicht;
  • Dicht of open schuiven gaat niet meer;
  • De hendel draait door;
  • De hendel gaat niet meer dicht.

Jaarlijks onderhoud aan je schuifpui en voordeur

Dat de schuifpui niet meer soepel werkt kan het gevolg zijn van achterstallig onderhoud of veelvuldig gebruik. Dat geldt ook voor de voordeur. Ervan uitgaande dat je zuinig bent op je spullen gaan we uit van het laatste. Net als bij alle producten die je vaak gebruikt, zoals een auto of een cv-ketel, heeft ook je schuifpui jaarlijks onderhoud nodig. Veel kun je zelf. Het is namelijk niet altijd nodig daarvoor een monteur te laten komen. Let wel, het gaat hier om een kleine onderhoudsbeurt die jij of een handige vriend of vriendin kan uitvoeren.

Klein onderhoud omvat de volgende zaken:
1. Bewegende delen inspuiten met slotspray
2. Schoonmaken van vieze onderdelen
3. Loszittende schroefjes die je weer aandraait.

Als je na inspectie hebt gezien dat je schuifpui of je voordeur toe is aan groot onderhoud, dan schakel je de vakman van Lock Secure in. Onder groot onderhoud wordt verstaan:

1. Als er onderdelen opnieuw afgesteld moeten worden
2. Defecte onderdelen die tijdig gerepareerd of vervangen moeten worden.

Inbraakbeveiliging

Als je nu denkt: ‘Het is alweer een hele tijd geleden dat er überhaupt iets gedaan is aan de schuifpui of m’n moderne voordeur’, neem dan gerust contact op met de vakman en laat preventief onderhoud plegen. Dus nog voordat er iets stuk is. Het hangt van je type schuifpui of voordeur af wat het kost om een defect onderdeel te moeten laten repareren. Dan is er eerst een diagnose op locatie nodig. Als je dan toch bezig bent, de specialisten van Lock Secure zijn zeer ervaren als het gaat om inbraakbeveiliging. Zij zullen je schuifpui en je voordeur nakijken en advies geven wanneer je dat wenst.

, , , , ,

ByComments are closed.