Overige

Thee met een fantastische zelf gebakken cheesecake

21 jun , 2022  

Wat is er nu lekkerder bij een kop thee dan een zelf gebakken appeltaart of cheesecake? Vooral die laatste zijn makkelijk te maken, soms zelfs zonder overn en lekker fris voor in de zomer. Voor een ‘no bake-cheesecake’ heb je namelijk geen oven nodig! De koelkast doet namelijk het werk, al moet je wel even geduld hebben tot de cheesecake goed koel en lekker stevig is. Maar het resultaat van de taart is dat wachten meer dan waard! Je kunt daarnaast ook nog eindeloos varieren met cheesecake recepten.

De cheesecakebodem
Welke bodem wordt er gebruikt voor een cheesecake? Normaal gesproken wordt de bodem van cheesecake gemaakt met knapperige tarwebiscuitjes of volkorenbiscuitjes en roomboter, maar je kunt eindeloos variëren met koekjes. Bastognekoeken zijn bijvoorbeeld ook erg geschikt om te gebruiken als bodem. Maar ook chocoladekoekjes doen het goed, bijvoorbeeld in deze cheesecake met chocokoekjes, of deze citroen cheesecake. Je kunt ook amandelcantuccini, bitterkoekjes, stroopwafels, cake, speculaas, spritsen of kokosbiscuitjes gebruiken voor je cheesecake.

De kaas keuze
Welke kaas gebruik je voor cheesecake? Voor een cheesecake heb je een kaas nodig die smeuïg en stevig is. De basis voor elke cheesecake is vrijwel altijd verse roomkaas. Roomkaas is een zachte kaas die erg lijkt op zeer stevige kwark. De meest gebruikte kazen zijn: verse roomkaas (denk aan Philadelphia en Monchou) en mascarpone. Dit zijn stevige kazen, waardoor je cheesecake ook lekker stevig wordt. Ook wordt Griekse yoghurt wordt nog wel eens gebruikt. Ricotta en cottage cheese kun je ook gebruiken, maar alleen als je het mengt met een smeuïg ingrediënt, zoals monchou.

Een plantaardig alternatief
Tegenwoordig willen we met z’n allen natuurlijk minder dierlijke producten eten en zijn er gelukkig ook veel plantaardig cheesecakes.

, , , , ,

ByComments are closed.