Thee

Wat is gele thee?

15 jun , 2023  

Gele thee is een soort thee die wordt gemaakt van bladeren van de Camellia sinensis-plant, net als groene thee, zwarte thee en oolongthee. Het onderscheidende kenmerk van gele thee is het specifieke productieproces dat het ondergaat.

Bij de productie van gele thee worden de theebladeren eerst verwelkt, net als bij groene thee. Vervolgens worden de bladeren zachtjes gestoomd of verwarmd om oxidatie te voorkomen. Daarna worden de bladeren in vochtige doeken gewikkeld en gefermenteerd. Tijdens dit fermentatieproces krijgt de thee een gele kleur en ontwikkelt het zijn karakteristieke smaak.

De smaak van gele thee kan variëren, afhankelijk van de specifieke variëteit en productiemethode, maar over het algemeen wordt gele thee beschreven als mild, zoet en bloemig. Het heeft vaak minder bitterheid dan groene thee en een subtielere smaak dan zwarte thee.

Gele thee is minder bekend dan groene en zwarte thee en wordt vaak als een zeldzamere en kostbaardere variëteit beschouwd. Het wordt voornamelijk geproduceerd in China, waar het oorspronkelijk vandaan komt. Gele thee wordt soms ook in andere delen van de wereld geproduceerd, zij het op kleinere schaal.

, , , ,

ByComments are closed.