Overige

Tea corner maken in huis? Dit zijn goede tips!

28 jun , 2022  

Een eigen koffiecorner bij iemand in huis: je hebt het vast al eens eerder gezien. Maar als jij juist gek bent op het drinken van thee, kan een tea corner in huis voor jou wellicht een goede mogelijkheid zijn. Als je het leuk vindt om bezig te zijn met het maken van thee en het experimenteren hiermee, dan kan een eigen tea corner thuis goed van pas komen. Maar hoe doe je dat, een eigen tea corner maken? Wij geven wat handige tips!

Kies een plek uit

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan met het inrichten van een eigen tea corner, is het eerst handig om een geschikte plek uit te kiezen. Het is tenslotte wel belangrijk dat je goed de ruimte hebt. Voor een geschikte plek kun je denken in of nabij de keuken, maar ook als je ruimte over hebt in de woonkamer is dit een goede mogelijkheid.

Een geschikte theemachine/waterkoker

Een tea corner is natuurlijk niets zonder een theemachine/waterkoker. Dit is tenslotte wat je gebruikt om de meest heerlijke thee voor te bereiden voor jezelf, je familie, je vrienden of kennissen. Als je het leuk vindt om te experimenteren met soorten thee is een goede theemachine natuurlijk wel belangrijk. Het aanbod hierin is groot, dus je kunt hiermee alle kanten op. Mocht je een nieuwe theemachine nodig hebben, doe dan vooral even research naar wat er allemaal op de markt is.

Theedoos

Naast een theemachine/waterkoker kan ook een theedoos uiteraard niet ontbreken. Deze doos kun je mooi stallen zodat je de soorten thee in de tea corner ziet staan. Het kan leuk zijn als de theedoos goed gaat matchen is met de overige uitstraling van jouw theehoek, dus houd hier rekening mee als je een nieuwe theedoos van plan bent aan te schaffen.

Het servies

In een tea corner is servies natuurlijk ook essentieel. Je kunt hierbij denken aan theebekers, mokken, lepeltjes, schoteltjes en ga zo maar door. Je kunt het servies gewoon los op een ondergrond zetten, maar je kunt er ook aan denken om bijvoorbeeld een leuk rekje of kastje op te hangen in je tea corner waar je het servies kwijt kunt.

Bloemen en planten

Als je een tea corner wilt maken, wil je natuurlijk wel dat dit gezelligheid uitstraalt. Om jouw tea corner gezelliger te maken, kan het een goed idee zijn om bloemen en/of planten toe te voegen. Bloemen en planten brengen sfeer met zich mee, waardoor je het hiermee meteen leuker maakt. Waar je bloemen voor een verjaardag of andere gelegenheid koopt, kun je het dus ook gebruiken om je huis op te fleuren. Qua bloemen zou je kunnen denken aan verse bloemen, maar houd er rekening mee dat je deze dan wel na een aantal dagen weer moet vervangen. Als je jouw tea corner wilt opvrolijken, maar geen tijd wilt besteden aan het verzorgen van je bloemen, dan kun je ook droogbloemen overwegen.

Naast bloemen kun je ook denken aan planten om je tea corner te decoreren. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan een theeplant, maar er zijn ook andere leuke planten die jouw tea corner gezelliger kunnen maken.

Deze tips kunnen jou erbij helpen om een sfeervolle tea corner te maken in huis. Dan heb jij helemaal een eigen plekje om met je passie voor thee aan de slag te gaan!

, ,

ByComments are closed.