Overige, Servies & hardware

Alles voor de perfecte picknick!

16 jul , 2021  

Ben je ook zo gek op een heerlijke picknick? Gepland of juist een impulsieve picknick? Lekker genieten van de zon in een grasveld met wat lekkere hapjes en een kop verse thee. Wellicht ga je liever een dagje naar het strand om daar een lekkere picknick te organiseren? Gezellig met je vrienden, gezin of je geliefde. Lees hieronder wat je allemaal nodig hebt voor het organiseren van een perfecte picknick!

Locatie
Picknicken kun je doen op verschillende plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grasveld bij een plas. Hier kun je met mooi weer ook nog eens een duik nemen in het water! Of ga lekker naar het strand en leg je kleedje daar neer. Is het een warme zomerdag? Dan kun je ook kiezen voor een verkoelende plek in het bos om je picknick te houden. Zit je toch liever aan een picknicktafel? Ook dat is geen probleem. Meestal zijn parken namelijk wel voorzien van een picknick tafel.

Wat heb je nodig?
Voor een picknick zijn er natuurlijk een aantal dingen onmisbaar! Denk hierbij aan een kleed om op te zitten, of tafelkleed wanneer je gebruik maakt van een picknicktafel. En natuurlijk lekker eten. Neem wat borden, bestek en glazen mee van huis om te genieten van jouw lekkere zelfgemaakte hapjes die je hebt meegenomen. Heb je al wel eens gedacht aan een picknickmand? Dit maakt het gevoel van picknicken nog echter. En het handige hieraan is dat je alles gemakkelijk kwijt kan in de mand! Koop je één in de winkel? Dan zit er meestal al servies bij in, handig toch?

Drankjes
Drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij een picknick. Denk hierbij aan een heerlijk verkoelend glas limonade. Of heb je liever zin aan een vers kopje koffie of thee? Ook dat is geen probleem, want dankzij een thermosfles houdt jij je warme dranken eenvoudig warm en je koude dranken koud! Neem je warme dranken mee? Dan kun je de thermosfles, voor dat je deze vult met koffie of thee, voorverwarmen met heet water. Hierdoor blijven je warme dranken nog langer warm! Of gooi bij je koude dranken nog een paar ijskoude ijsklonten er bij in!

Hapjes
Tijdens het picknicken kun je het beste makkelijke en eenvoudige hapjes meenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat vers fruit of een lekkere verse salade. Ook is een stokbrood met wat smeersels, zoals kruidenboter, lekker om mee te nemen. Het brood doe je eenvoudig in een broodtrommel. Vers fruit en een salade is eenvoudig mee te nemen in vershoudbakjes. Hiermee kan je ook makkelijk voor iedereen die mee is een eigen bakje klaarmaken. Maak nog wat kleine spiesjes met bijvoorbeeld tomaat en mozzarella klaar en genieten maar!

, , ,

ByComments are closed.