Thee

De reis van Newby Teas met kwaliteit als prioriteit

30 jan , 2018  

De theebladeren die gebruikt worden door Newby behoren tot de mooiste die verkrijgbaar zijn. Alleen de eerste en tweede-flush bladeren die geplukt zijn in de voornaamste maanden van maart tot augustus, wanneer ze het verst zijn, worden geselecteerd.

Ongeveer 5% van alle theebladeren die wereldwijd geplukt worden voldoen aan de kwaliteitsnormen van Newby Teas. 

Newby gebruikt alleen bladeren die met hand zijn geplukt. Voornamelijk de fine-picked methode, waarbij alleen de knop en de bovenste twee bladeren worden geplukt. Minder nauwkeurige plukmethodes zoals machinaal plukken, veel gebruikt in de industrie, worden nooit toegepast voor de thee van Newby.

De meeste van de zwarte theeën van Newby komen uit India, uit gebieden zoals Assam en Darjeeling, bekend om hun kwaliteit. De meerderheid van de groene thee komt uit China, de Oolongs komen uit Taiwan en Newbys populaire English Breakfast blend bevat enkele Keniaanse theeën. De fijne theesoorten uit de hooglanden van Sri Lanka worden voor Newby Ceylon thee evenals de Himalaya thee voor de speciale mengsels zoals de Kan-Junga.

Newbys assortiment omvat ook verschillende tisanes. Hoewel deze infusies ook wel bekend staan als kruidenthee, zijn het officieel geen theeën, aangezien ze niet afstammen van de Camellia Sinensis. Deze rustgevende drankjes, zoals Ginger & Lemon en Peppermint, zijn heel populair gebleken in spas en health clubs.

Kwaliteit is prioriteit  
Bij Newby is de kwaliteit prioriteit nummer één. Wanneer je alleen bladeren gebruikt van één tuin kan de kwaliteit nogal verschillen per jaar. Daarom selecteert Newby alleen de beste bladeren uit verschillende theetuinen, geplukt op hun tederste moment. Newbys deskundige proevers in India testen duizenden oogsten. Zodra ze hun selectie hebben gemaakt, laten ze het Mr Sethia proeven. Zodra hij ze heeft geproefd en goedgekeurd zijn de theeën klaar om de naam Newby te dragen. 

Controle van kwaliteit  
Newbys eigen state-of-the-art fabriek in Calcutta, India behaalt jaar in jaar uit een A rating voor voedselveiligheid van BRC Global Standards. Een toonaangevende kwaliteit certificatie die gebruikt wordt in meer dan 120 landen. ISO en HACCP geaccrediteerd. Het Newby team is gespecialiseerd in elke stap van het proces. Elke soort thee wordt op een specifieke wijze verwerkt, waardoor de unieke kenmerken gewaarborgd worden, om zo optimaal te kunnen genieten van de thee.

Newby Teas onthult drie exclusieve luxe theegeschenken 
Newby Teas heeft drie nieuwe, luxe collecties van theegeschenken onthult voor de winter van 2017. Cultureel geïnspireerd, indrukwekkend stijlvol en verfijnd decoratief. De theegeschenken zijn een gezonde keuze met een exclusieve uitstraling, van een attentie vol dankbaarheid tot een gift box van vele, luxe theemomenten.

The Heritage Collection cultureel geïnspireerd 
In weelde genieten van thee, met oog voor de eeuwenoude tradities, dat brengt Newby Teas met The Heritage Collection. Liefhebbers van geschiedenis genieten van de thee in de bijzondere gift box, geïnspireerd door de grootste privé verzameling thee serviezen, de Chitra Collectie.

The Heritage Collection bestaat uit 14 soorten losse thee in verpakkingen met een eigen design; 10 soorten zwarte thee en 4 soorten groene thee.

The Crown Assortment indrukwekkend stijlvol 
Het schenken van de nieuwe en indrukwekkende The Crown Assortment gift box laat waardering en stijl zien. Het ontwerp doet denken aan de handgemaakte vintage pashminas, een Indiaas symbool van traditie en vakmanschap.

De ronde gift box is verdeeld in zes vakken met in totaal 36 single verpakte satijnen theezakjes met zwarte en groene theesoorten en tisanes.

The Classic Caddy Collection verfijnd decoratief
De zeven favoriete losse theesoorten, gehuld in een blikje met gedetailleerde designs van origineel Indiaas textiel, dat maakt een geschenk decoratief. The Classic Collection is verfijnd, zowel van smaak als van ontwerp.

Newby Teas: geschenken met smaak en kwaliteit op top-niveau
Gwen Hustwit van Newby Teas: De prachtige verpakkingen van de theegeschenken zorgen voor de eerste verrassing van de gelukkige ontvangers. Maar de echte verrassing volgt keer op keer als de thee gezet en gedronken wordt.

Newby Teas wordt gewaardeerd voor de superieure smaak en kwaliteit. Newby heeft reeds 39 prijzen gewonnen bij het Global Tea Championship en is als beste thee gekozen bij een blinde theetest geleid door Michelin sterren chef Michel Roux Jr..

, ,

ByGeef een reactie