Thee

Een warm kop thee en een warme woning biedt thuis optimale gezondheid

28 jul , 2022  

Thee is een drank waar we allemaal van houden. Eigenlijk geen liefde, we zijn verslaafd aan thee. Het is een aromatische drank die wordt bereid door heet water of kokende melk te gieten. De meeste Aziatische landen geven de voorkeur aan thee met melk en een beetje zoetigheid erbij. Thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia taliensis. Het is de meest gedronken drank ter wereld. Het is een gebaar om thee aan te bieden aan de mensen om je heen. Als ik dat eenmaal kan zeggen, is het drinken van thee traditie. Er zijn veel verschillende soorten thee, sommige hebben een verkoelende werking, sommige kunnen een licht bittere of samentrekkende smaak hebben, sommige kunnen heel zoet zijn of een nootachtige noot hebben. Thee heeft een opwekkend effect op ons door de aanwezigheid van cafeïne erin. Mensen geven de voorkeur aan thee volgens hun eigen smaak en andere voorkeuren. Het verschilt ook van land tot land, van regio tot regio.

Oorsprong van Thee

Thee komt in principe uit Oost-Azië en is ontstaan ​​in het zuidwesten van China en het noorden van Birma. Het verspreidde zich uiteindelijk door Oost-Aziatische landen en later naar Europa en andere delen van de wereld. Het drinken van thee werd immens populair onder de Britten en daarna introduceerden ze het in India.

Effecten van Thee op het lichaam

Regelmatig thee drinken heeft een blijvend effect op de gezondheid van de persoon. Het helpt bij het opbouwen van je immuunsysteem, stimuleert, bestrijdt de ontsteking en maakt je zelfs sterk genoeg om hartaandoeningen te bestrijden. Evenals warme chocolademelk typerend is voor de winter, is thee gedurende het hele jaar aanwezig. De smaakjes variëren per klimaat of dagdeel. 

Mensen drinken thee om zich te ontspannen en hun stemming te verlichten. Mensen kunnen altijd en bij elk weer thee drinken. Zomer, regenachtig, winter, het maakt niet uit. Thee valt bij iedereen goed. Het is warm buiten, de zon schijnt fel, je komt naar je kamer, zet de airconditioner aan en drinkt thee. 

Er warm bijzitten in huis

Het drinken van thee houdt je lichaam lekker fris en opgewarmd. Maar om thee als primaire warmtebron aan te schaffen is niet verstandig. Om het nog aangenamer te maken is isolatie in het leven geroepen. Het isoleren met pir isolatieplaten helpt de woning aangenaam te houden tijdens de koude wintermaanden of hete zomerdagen. Het zal je comfort in huis en daarbij het drinken van een lekker glas thee nog aangenamer maken. 

Zit je tijdens de koude wintermaanden lekker in huis de thee-verzameling bij te houden en voel je het tochten of voelt de ruimte rond deuren en kozijnen koud aan! Dan kun je nog zoveel thee drinken, maar zonder isolatie win je niet van moeder natuur. Een optie kan zijn om met een geïsoleerde kantplank de tocht en kou te reduceren. Dit levert je een warme woning op waarbij er nog meer genoten kan worden van lekkere warme thee.

By


Comments are closed.