Gezondheid, Thee

Groene thee van Kaldi

17 mei , 2021  

Groene thee wordt vanwege zijn heilzame werking al eeuwen gedronken over de hele wereld en is in Nederland steeds populairder aan het worden. Na water is thee de meest gedronken drank wereldwijd. Deze aromatische drank komt oorspronkelijk uit Azië, waar in de Yunna regio in China, thee werd gedronken als een medicijn. Portugese priesters en handelaren hebben in de zestiende eeuw thee geïntroduceerd in Europa.

Het duurt vier tot twaalf jaar voordat de theeplant zaden geeft en ongeveer drie jaar voordat theeblaadjes geoogst kunnen worden van de plant. Een theeplant kan uitgroeien tot een boom van zestien meter hoog, maar wordt meestal op heuphoogte gesnoeid om het plukken makkelijker te maken. Door het snoeien maakt de plant ook meer nieuwe scheuten aan met nieuwe, zachte blaadjes, die een hogere kwaliteit thee geven. Alleen de top van de plant wordt geplukt. Deze nieuwe knoppen en blaadjes worden ‘flush’ genoemd. De theeplant geeft iedere zeven tot vijftien dagen een nieuwe flush gedurende het groeiseizoen. Planten die langzamer groeien geven over het algemeen een betere kwaliteit thee. Hoe hoger de plant groeit boven zeeniveau, hoe langzamer de plant groeit en hierdoor een betere smaak.

Door de eeuwen heen, zijn er verschillende technieken ontwikkeld om thee te bewerken. In de Yuan en Ming Dynastie werd voor het eerst groene thee gedronken. Hiervoor worden de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst behandeld met stoom. Door het stomen worden enzymen uitgeschakeld die oxidatie van de blaadjes veroorzaken en worden de bladeren gerold, geplet en bij een lage temperatuur gedroogd. Doordat de bladeren niet geoxideerd zijn en minder worden bewerkt dan andere typen thee bevat groene thee het grootste aantal antioxidanten.

De voordelen van Groene thee
Aan groene thee worden veel heilzame werkingen toegeschreven. In China en India wordt thee nog steeds als medicijn voorgeschreven en onderzoek heeft aangetoond dat groene thee een positief effect kan hebben op veel klachten. Groene thee is niet alleen lekker, maar is ook nog eens goed voor je. Groene thee wordt gezien als een van de meest gezonde dranken en bevat een grote hoeveelheid antioxidanten. Ook heeft groene thee een anti-bacteriële, ontgiftende, antivirale en schimmelwerende werking. Ongezoete groene thee bevat ook nog eens geen calorieën, verhoogt het metabolisme en geeft je een vol gevoel. Een goede ondersteuning wanneer je af wilt vallen.

De groene thee van Kaldi
Met meer dan 50 theesoorten kun je voor elk moment van de dag de juiste thee bij Kaldi bestellen. Kaldi biedt ook theesoorten met een speciale werking zoals Anti-Stress en Avondmelange en sommige theeën bevatten stukjes gedroogd fruit of bijvoorbeeld zélfs popcorn.

Onze thee is met zorg geselecteerd door onze professionals. De beste thee soorten zijn geproefd en is speciaal verpakt om optimale versheid te garanderen. Uiteraard word je in alle Kaldi vestigingen ook geholpen om tot de beste keuze voor jou te komen.

, ,

ByComments are closed.