Evenementen

Dutch Tea Championship 2017

30 jan , 2017  

De finalisten van het Dutch Tea Championship 2017 zijn bekend. Op zondag 12 maart strijden Charlotte van de Ven, Jozefien Muylle, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins om de titel van Dutch Tea Champion 2017.

Finale 12 maart 2017
De finale van het Dutch Tea Championship is op zondag 12 maart 2017 tijdens the Amsterdam Coffee Festival. In drie rondes worden de finalisten getest op hun theecapaciteiten. In ronde één draait het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereiden ze alle vier tegelijk twee Mystery Teas. In ronde twee, het Triangle Tea Tasting, krijgen de finalisten, in drie rondes, alle vier tegelijk drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij kunnen alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën zijn identiek, één wijkt af. Deze moeten de finalisten benoemen. In de laatste ronde draait het om de combinatie van thee met een gerecht. Thee is een mooi alternatief voor wijn. Chefkok van restaurant De Librije, Jan Smink, heeft speciaal voor het Dutch Tea Championship 2017 een amuse ontwikkeld. Bij dit gerechtje hebben de finalisten een perfect combinerende thee gezocht. Zij bereiden de thee live voor de jury en presenteren hun ultieme combinatie.

Jury
De jury, bestaande uit Viral Sheth (Global Sourcing Manager – Douwe Egberts / Pickwick ), Jan Smink (Chefkok restaurant De Librije) en Anja Schukkink (Winnares Dutch Tea Championship 2016 – Tea in Motion) beoordeelt op geur, smaak, expertise en bereiding.

Meer te beleven
Het Dutch Tea Championship is meer dan een finale. Het is de plek om trends op het gebied van thee te ervaren, elkaar te ontmoeten en thee te beleven.

Theereis
De winnaar ontvangt de titel Dutch Tea Champion 2017 en wint een reis naar een theeproducerend land.

ITC Academy
Het Dutch Tea Championship wordt georganiseerd door Karlijn Dapper en Deirdre Deprettere van de International Tea & Coffee Academy (ITC Academy). De ITC Academy is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie