Technieken, Thee

De Theetrends voor 2018

1 jan , 2018  

Het nieuwe jaar is begonnen! Dit is hét moment voor de theekenners van Simon Lévelt om hun glazen bol erbij te pakken en de theetrends voor 2018 te voorspellen.

Traditionele theesoorten
De traditionele Japanse theesoorten worden steeds populairder. In eerste instantie werd de populariteit veroorzaakt door de gezondheidshype rondom thee, maar nu de theedrinkers beter weten hoe ze Japanse thee moeten zetten, ontdekken ze dat deze thee gewoon erg lekker is.

(Alweer) Matcha
Het leek onmogelijk, maar de populariteit van Matcha blijft stijgen. In het begin werd de poederthee vooral gekocht door Japanse expats en westerse connaisseurs. Later liftte het mee op de gezondheidstrend en onlangs steeg de bekendheid door het programma Heel Holland bakt waarin Matcha werd gebruikt in hartige en zoete gerechten. Nu ook de supermarkten Matcha-gerelateerde producten verkopen, raken toch steeds meer mensen bekend met deze bijzondere thee.

Milk Tea
Simon Lévelt verwacht deze zomer een opmars van Milk Tea. Milk Tea is een verfrissende cold brew van krachtige Earl Grey thee in volle melk. Het verrassende aan deze drank is de onverwacht krachtige, frisse theesmaak.

Kurkuma thee
De verrassing van 2018 is Kurkuma thee. Zoals vele andere theetrends vind ze haar oorsprong in de gezondheidshoek. De thee-experts van Simon Lévelt zijn van mening dat Kurkuma thee vooral heel erg naar kurkuma smaakt in plaats van thee. Daarom heeft het nog niet zijn weg naar de Simon Lévelt winkels gevonden.

Kinderen experimenteren met thee
Niet alleen ouders hebben door dat thee een goede vervanging is voor frisdrank. Kinderen blijken vaak nieuwsgieriger naar thee dan hun ouders. Het aantal kinderen dat thuis hun eigen melanges maakt van de in huis beschikbare theesoorten neemt fors toe. Een ontwikkeling die Simon Lévelt alleen maar kan toejuichen.

Benieuwd naar de koffietrends van 2018 Je vindt ze op simonlevelt.nl

, , ,

ByGeef een reactie