Technieken, Thee, Zetwijzen

Wat gebruiken professionals voor het zetten van thee?

30 jan , 2019  

Het zetten van een goed kopje thee is een ware kunst. Iedereen heeft zo zijn eigen methoden: moet het water of de thee eerst in het kopje worden gedaan? Hoe lang moet de thee trekken Dit zijn vooral persoonlijke voorkeuren. Voor professionals zijn er wel een aantal universele regels waar zij zich allemaal aan houden.

Kwalitatieve thee
Thee moet lekker smaken, en dat kan natuurlijk niet wanneer je geen kwaliteit in huis haalt. Echte verse losse thee smaakt voor veel professionals nog altijd beter dan voorverpakte theezakjes. Met deze theesoorten kan je ook experimenteren, waardoor je je eigen theesmaak ontwikkelt. Het nadeel is natuurlijk dat losse thee lastiger te serveren is dan de voorverpakte smaken. Voor welke optie je ook gaat: kies thee van de beste kwaliteit uit, want je proeft het verschil.

Goede apparatuur
Voor een warm kopje thee heb je niet veel meer nodig dan gekookt water. De meeste professionals gebruiken hier niet een simpele waterkoker voor. Er zijn namelijk moderne producten op de markt te vinden die ervoor zorgen dat er nog efficiënter gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een warmhouder met aftapkraan of een espressomachine die direct heet water in kan schenken. Het is belangrijk dat je deze apparatuur bij een erkende verkoper koopt, zoals horecarama.nl. Zo weet je namelijk zeker dat je kwaliteit in huis haalt en de beste kopjes thee kunt zetten.

Mooi servies
Het zetten van thee draait niet alleen maar om smaak. Ook de presentatie moet aan bepaalde eisen voldoen. Daarom focussen professionals zich ook op het uitzoeken van mooi servies dat bij de stijl van het café of restaurant past. Roestvrijstalen theepotten hebben een industrieel uiterlijk, terwijl er ook een model in een vrolijke kleur gebruikt kan worden. Klassieke theekopjes zorgen ervoor dat je je in Engeland waant. Professionals die van de moderne look houden, gaan juist voor stevige mokken of glazen. Een warmhouder met een waxinelichtje zorgt ervoor dat de theepot warm blijft nadat deze is geserveerd. Ook een mooie theedoos mag niet ontbreken.

, , , , ,

ByGeef een reactie