Gezondheid, Thee

De verbazingwekkende voordelen van saliethee

30 jul , 2022  

Salie is een bijzonder kruid dat wereldwijd in de keuken wordt gebruikt en zelfs bekend staat om negatieve energie uit je huis te verwijderen! Saliethee wordt gemaakt van de bladeren van de salieplant, die oorspronkelijk voorkomt uit het Middellandse-Zeegebied. De smaak van saliethee kan omschreven worden als muntachtig, licht bitter en met een vleugje lavendel, want het erg verfrissend maakt. Niet alleen om de smaak wordt saliethee geroemd, maar ook om zijn vele gezondheidsvoordelen. In deze blog hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Saliethee heeft een ontgiftende werking

Saliethee is een natuurlijk diureticum en stimulator van de lever en de nieren, wat betekent dat het proces van het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam door middel van urineren wordt versneld. Dit vermindert niet alleen de druk op de nieren en de lever, maar biedt ook verlichting op het lymfestelsel. Hierdoor stimuleert saliethee bovendien de transpiratie, wat de ontgifting van het lichaam via de huid bevordert.

Saliethee kan de bloedsomloop verbeteren

Salie beschikt over verschillende essentiële voedingstoffen, waaronder vitamine A, C, B, K en E, en koper, vezels, calcium, ijzer en magnesium. Vooral het hoge ijzergehalte van saliethee is een belangrijk bestanddeel, want het bevordert de productie van rode bloedcellen en kan daarom de bloedsomloop verbeteren. Bovendien kunnen meer rode bloedcellen helpen om lichaamsuiteinden van meer zuurstof te voorzien, wat het lichaamsherstel kan versnellen.

Saliethee heeft antioxiderende eigenschappen

Er zijn krachtig antioxidanten, zoals flavonoïden en fenolzuren en verschillende antioxidant-enzymen, die zeer voordelig zijn voor de gezondheid van het lichaam. Al deze stoffen zijn te vinden in saliethee en zijn in staat om vrije radicalen op te zoeken en ze te neutraliseren voordat ze oxidatieve stress, mutatie en apoptose in het lichaam kunnen veroorzaken. Dit betekent dat saliethee onder meer kan helpen om chronische ziekten en vroegtijdige veroudering te voorkomen, of de ernst ervan te verminderen.

Wil je een gezonde theevoorraad opslaan, dan kun je online thee kopen bij de Theebaron.nl. Bij de Theebaron vind je talloze soorten verse thee tegen scherpe prijzen!

Saliethee kan helpen om angst te verlichten

Saliethee staat niet alleen bekend om een stimulerend effect te hebben, maar heeft ook een ontspannende toepassing. Dit betekent dat het de stemming, concentratie en het geheugen kan verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat het de prestaties in stressvolle situaties kan verbeteren en een uitstekend natuurlijk middel is om chronische angst te verminderen.

Saliethee heeft de potentie om de eetlust te verbeteren

Tenslotte is saliethee een uitstekende toevoeging aan het dieet van mensen die herstellen van een ongeval, een operatie of een langdurige ziekte, en hun eetlust moeten verbeteren om weer energie te krijgen. Uit verschillende studies blijkt namelijk dat saliethee de eetlust kan doen toenemen en mensen helpen weer aan te komen.

, , , , ,

ByComments are closed.