Technieken, Thee

Winterthee, warm genieten

30 jan , 2019  

Een koude winterdag  en een kop warme thee passen perfect bij elkaar. Want thee lest niet alleen de dorst, maar verwarmd het lichaam van binnenuit.  Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden. Zie je jezelf al bij een haardvuurtje zitten met een kop dampend hete thee. Daar hoort een heerlijke winterse theesmaak bij, zoals van kaneel, caramel, vanille of chocola.

Losse theesoorten voor de winter 
Fleur de Café heeft een groot assortiment losse theesoorten die perfect passen bij de winter.  Boordevol heerlijke ingrediënten die je helpen de winter te doorstaan.  Zoals kaneel, gember, kardamon, kruidnagel, sinaasappel en peperkorrels. Deze ingrediënten zijn niet alleen erg lekker, maar hebben ook eigenschappen die gezond voor je zijn.  En wat extra gezondheid tijdens de wintermaanden dat wil toch iedereen.

Routin 1883 siroop: voor een zoete afdronk 
Wil je je gezonde winterthee nog een extra boost geven, gebruik dan een van de natuurlijke siropen van Routin 1883. Een scheutje kaneelsiroop bij je winterthee geeft meer smaak en zorgt bovendien voor een heerlijk zoete drank. Om het u makkelijk te maken hebben we drie smaken geselecteerd en gecombineerd met een bijpassende siroop.

Zwarte thee honing-caramel + Caramelsiroop

Rooibos Chocolate kiss + Chocoladesiroop

Sencha Wintermelange + Kaneelsiroop

IJsthee wordt warme winterthee: handig gebruik van de Magic tea filters in de winter 
Serveert u tijdens de zomermaanden onze ijsthee in de bijbehorende theekannetjes Gebruik deze MagicTeafilters in de winter ook. Met het warme winterthee concept is het voor de horeca mogelijk om de theebeleving van uw gasten een boost te geven. Het maken van de warme winterthee gaat als volgt:

  • Voeg 3 schepjes (a 2 gram) losse thee toe aan de Magic Teafilter.
  • Plaats deze onder de espressomachine en vul met heet theewater (ongeveer 0,3l). Laat even trekken.
  • Voeg nu 2 pompjes Routin siroop toe in de smaak die past bij uw theesoort.
  • Roer met een lepel even door de thee zodat de siroop goed opgenomen is.
  • Voeg eventueel nog verse ingrediënten toe, zoals kaneelstokjessteranijskruidnagel of sinaasappelschijfjes.
  • Serveer de Magic Teafilter met een theeglas.

Uw gast kan ongeveer 2 glazen warme winterthee uit de theekan halen.

Warme winterthee van Fleur de Café is genieten 
Wilt u ook genieten van de warme winterthee van Fleur de Café Dat kan. In onze webshop vindt u alle producten om deze heerlijke thee te maken. Zoals de verschillende theesoorten, de Magic Teafilter, de losse ingredienten en de siropen van Routin. Overigens is het gebruik van een siroop van Routin niet noodzakelijk, maar geeft het de winterthee extra zacht zoete smaak.

, ,

ByGeef een reactie