koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Evenementen | 21-11-2016 | Martijn
Finalisten Dutch Tea Championship 2017 bekend

De finalisten van het Dutch Tea Championship 2017 zijn bekend. Op zondag 12 maart strijden Charlotte van de Ven, Jozefien Muylle, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins om de titel van Dutch Tea Champion 2017.

Finale 12 maart 2017
De finale van het Dutch Tea Championship is op zondag 12 maart 2017 tijdens the Amsterdam Coffee Festival. In drie rondes worden de finalisten getest op hun theecapaciteiten. In ronde één draait het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereiden ze alle vier tegelijk twee Mystery Teas. In ronde twee, het Triangle Tea Tasting, krijgen de finalisten, in drie rondes, alle vier tegelijk drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij kunnen alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën zijn identiek, één wijkt af. Deze moeten de finalisten benoemen. In de laatste ronde draait het om de combinatie van thee met een gerecht. Thee is een mooi alternatief voor wijn. Chefkok van restaurant De Librije, Jan Smink, heeft speciaal voor het Dutch Tea Championship 2017 een amuse ontwikkeld. Bij dit gerechtje hebben de finalisten een perfect combinerende thee gezocht. Zij bereiden de thee live voor de jury en presenteren hun ultieme combinatie.

Jury
De jury, bestaande uit Viral Sheth (Global Sourcing Manager - Douwe Egberts / Pickwick ), Jan Smink (Chefkok – restaurant De Librije) en Anja Schukkink (Winnares Dutch Tea Championship 2016 - Tea in Motion) beoordeelt op geur, smaak, expertise en bereiding.

Meer te beleven
Het Dutch Tea Championship is meer dan een finale. Het is de plek om trends op het gebied van thee te ervaren, elkaar te ontmoeten en thee te beleven.

Theereis
De winnaar ontvangt de titel Dutch Tea Champion 2017 en wint een reis naar een theeproducerend land.

ITC Academy
Het Dutch Tea Championship wordt georganiseerd door Karlijn Dapper en Deirdre Deprettere van de International Tea & Coffee Academy (ITC Academy). De ITC Academy is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Maison Blanche Dael
Sponsor Koffiegek
Urbanridez.com
Fleur de Café
Offerte.nl
Koffie t Molentje
Koffiecentrale.nl
Mokken Fabriek
Koffiebekers bedrukken
Simon Levelt b.v.
WelkeGeraniums?
Kaldi
Obatala Coffee